USK

Huvudtränare

Billy Sulima

Zbigniew Pjotr "Billy" Sulima är huvudtränare i Uppsala Skridskoklubb. Billy har arbetat som konståkningstränare sedan 1986 och han har högsta instruktörsutbildning i Sverige, steg 4B. Tidigare har han varit huvudtränare i Krakow, Polen samt i Bergen och Oslo i Norge och han började i Uppsala Skridskoklubb 2012 Han har tävlat i både singelåkning och paråkning i Polen och turnerat med de professionella is-showerna "Holliday on Ice" samt "Ice Follies and Hollywood on Ice".

Trainers

Moa Mariedahl

Moa Mariedahl har själv tränat i Uppsala Skridskoklubb sedan hon var sju år. Redan vid 14 års ålder började hon arbeta som tränare, och hon trivdes bättre med det än med att tävla. Moa har också åkt konståkning i en showgrupp. Moa jobbar i konståkningsskolan och med tävlingsgrupperna. Hon har instruktörsutbildning steg 2B.

Elin Borg

Elin Borg tävlar som A-åkare för Uppsala Skridskoklubb men är även tränare i klubben. Hon ansvarar för skridskoskolan, är tränare i konståkningsskolan och tränar tävlingsgrupper. Hon har instruktörsutbildning 2B

Sophie Blomqwist

Sophie Blomqwist kommer ursprungligen från Örebro där hon tränat och jobbat som tränare i KK Lutz. Hon har tränat singelåkning i KK Lutz och USK samt både singel och isdans i Ryssland. Hon har arbetat som tränare i 12 år, har instruktörsutbildning steg 2B och jobbar även som koreograf för klubben.

Alexander Backlund

Alexander Backlund har tidigare tävlat för Gävle KK och han började med konståkning när han var 11 år . Han har arbetat som tränare sedan 2012 och började i Uppsala Skridskoklubb våren 2017 då han flyttade till Uppsala för att studera. Han har instruktörsutbildning steg 2B och är licensierad teknisk specialist.

Malin Lind

Malin Lind har tränat i Uppsala Skridskoklubb sedan 2012. Hon är aktiv som tävlingsåkare i grupp Gul. Sedan hösten 2016 har hon varit tränare för USK och jobbar nu i skridskoskolan och är tränare tävlingsgrupper. Hon har instruktörsutbildning 2B.

Anna Angelsten Sederholm

Anna Angelsten Sederholm har slutat tävla för några år sedan och arbetar nu som tränare i Uppsala Skridskoklubb i skridskoskolan, samt i konståkningsskola och tävlingsgrupper. Hon har instruktörsutbildning 1B

Linnéa Björk

Linnéa Björk arbetar sedan 2019 som tränare i skridskoskolan och konståkningsskolan. Hon har även tävlingsgrupper. Hon har instruktörsutbildning 1B

Jenny Ising

Jenny Ising arbetar sedan våren 2019 som tränare i skridskoskolan och konståkningsskolan. Tränar också tävlingsgrupper Hon har instruktörsutbildning 1B

Fredrik Pears

Fredrik Pears har tränat konståkning sedan 2013, både singelåkning och paråkning. Han arbetar som tränare i skridskoskolan samt i konståkningsskola och tävlingsgrupper. . Han har instruktörsutbildning 1B.

Kristina Sprinchorn

Kristina Sprinchorn har tränat i USK sedan 2013 och går i grupp Grön. Hon arbetar i skridskoskolan och med synkroniserad konståkning. Hon har instruktörsutbildning 1B.

Saga Sinkkilä​

Saga Sinkkilä har åkt i klubben sedan hösten 2017 och tränar nu i grupp Grön. Hon arbetar i skridskoskolan och konståkningsskolan. Saga har grundutbildning till tränare.

Arvid Enroth

Arvid Enroth började träna i klubben 2015 och är sedan 2019 tränare i skridskoskolan och konståkningsskolan. Han har grundutbildning till tränare.

Hedda Östman​

Hedda Östman tränar själv i grupp Grön och är tränare i skridskoskolan sedan 2021. Hon har grundutbildning till tränare

Maja Sinkkilä

Maja Sinkkilä tränar i grupp Grön och är tränare i Skridskoskolan. Hon har grundutbildning till tränare

Rebecca Malmstedt

Rebecca Malmstedt har tränat i Uppsala Skridskoklubb sedan 2015. Hon går i grupp Gul och är tränare i Skridskoskolan. Hon har grundutbildning till tränare.

Inez Segergren

Inez Segergren tränar i grupp Gul och är tränare i Skridskoskolan. Hon har grundutbildning till tränare.

Emma Nordström

Emma Nordström tränar i grupp Gul och är tränare i Skridskoskolan. Hon har grundutbildning till tränare.

Molly Kvarnfjäll

Molly Kvarnfjäll tränar i grupp Gul och är tränare i Skridskoskolan. Hon har grundutbildning till tränare.

Rulla till toppen
en_GBEnglish