USK

Huvudtränare

Billy Sulima

Zbigniew Pjotr "Billy" Sulima är huvudtränare i Uppsala Skridskoklubb. Billy har arbetat som konståkningstränare sedan 1986 och han har högsta instruktörsutbildning i Sverige, steg 4B. Tidigare har han varit huvudtränare i Krakow, Polen samt i Bergen och Oslo i Norge och han började i Uppsala Skridskoklubb 2012 Han har tävlat i både singelåkning och paråkning i Polen och turnerat med de professionella is-showerna "Holliday on Ice" samt "Ice Follies and Hollywood on Ice".


Tatiana Isaeva

Tatiana "Tanja" Isaeva är huvudtränare i klubben och kommer ursprungligen från Ukraina. Efter sin egen karriär som konståkerska, där hon blev Ukrainsk mästare, utbildade hon sig till konståkningstränare vid Statens Idrottsuniversitet i Kiev. Efter sin utbildning fick hon en tjänst vid Statens Skola för Olympiska reserven (en skola för elitidrottande ungdomar). År 1999 flyttade Tanja till Sverige för att arbeta som konståkningstränare och huvudtränare, först i Sundsvall och sedan i Helsingborg och Gävle. Hon flyttade till Uppsala och USK år 2021. Tanja har instruktörsutbildning 4A.

Tränare

Moa Mariedahl

Moa Mariedahl har själv tränat i Uppsala Skridskoklubb sedan hon var sju år. Redan vid 14 års ålder började hon arbeta som tränare, och hon trivdes bättre med det än med att tävla. Moa har också åkt konståkning i en showgrupp. Moa jobbar i konståkningsskolan och med tävlingsgrupper och synkroniserad konståkning. Hon har instruktörsutbildning steg 2B.

Elin Borg

Elin Borg tävlar som A-åkare för Uppsala Skridskoklubb men är även tränare i klubben. Hon ansvarar för skridskoskolan och är tränare i konståkningsskolan för grupp K2 och K3 och för tävlingsgrupp Grön och Rosa. Hon har instruktörsutbildning 2A

Sophie Blomqwist

Sophie Blomqwist kommer ursprungligen från Örebro där hon tränat och jobbat som tränare i KK Lutz. Hon flyttade till Uppsala och USK 2012 för att studera juristprogrammet och ryska. Studierna ledde efter några år vidare till studier i St Petersburg och praktik i Georgien. Sophie studerar för tillfället rysk filologi samt koreografi och danspedagogik. Hon har tränat singelåkning i KK Lutz och USK samt både singel och isdans i Ryssland. Hon har arbetat som tränare i 12 år, har instruktörsutbildning steg 2B och jobbar även som koreograf för klubben. Hon har instruktörsutbildning steg 2B och jobbar även som koreograf för klubben.

Alexander Backlund

Alexander Backlund har tidigare tävlat för Gävle KK och han började med konståkning när han var 11 år. Alexander har vunnit USM i paråkning 2010 och 2011 samt JSM i paråkning 2012, 2013 och 2014. Han har arbetat som tränare sedan 2012 och började i Uppsala Skridskoklubb våren 2017 då han flyttade till Uppsala för att studera. Han har instruktörsutbildning steg 2B och är licensierad teknisk specialist.

Malin Lind

Malin Lind har tränat i Uppsala Skridskoklubb sedan 2012. Hon är aktiv som tävlingsåkare i grupp Röd. Sedan hösten 2016 har hon varit tränare för USK och jobbar nu i skridskoskolan och är tränare för grupp Lila och Rosa. Hon har instruktörsutbildning 2A

Anna Angelsten Sederholm

Anna Angelsten Sederholm har slutat tävla för några år sedan och arbetar nu som tränare i Uppsala Skridskoklubb i skridskoskolan, samt i grupp K4 och Turkos. Anna arbetar också i vuxengruppen och med TVU. Hon har instruktörsutbildning 1B

Linnéa Björk

Linnéa Björk tränar i grupp Röd i USK och arbetar sedan 2019 som tränare i skridskoskolan och konståkningsskolan med grupp K1. Hon har instruktörsutbildning 1B

Jenny Ising

Jenny Ising tränar och tävlar i grupp Röd i USK och arbetar sedan våren 2019 som tränade i skridskoskolan och konståkningsskolan. Hon har instruktörsutbildning 1B

Fredrik Pears

Fredrik Pears har tränat konståkning sedan 2013, både singelåkning och paråkning. Han arbetar som tränare i pojkgruppen och skridskoskolan samt i grupp K2. Han har instruktörsutbildning 1A.

Kristina Sprinchorn

Kristina Sprinchorn har tränat i USK sedan 2013 och går i grupp Grön. Hon arbetar i skridskoskolan och med synkroniserad konståkning. Hon har instruktörsutbildning 1B.

Saga Sinkkilä​

Saga Sinkkilä har åkt i klubben sedan hösten 2017 och tränar nu i grupp Grön. Hon arbetar i skridskoskolan och konståkningsskolan. Saga har grundutbildning till tränare.

Tilde Almqvist​

Tilde Almqvist har tränat konståkning sedan 2010, både singelåkning och paråkning. Hon slutade sin aktiva karriär 2018 och arbetar sedan dess som tränare i klubben. Hon är vikarie i skridskoskolan, konståkningsskolan och för vuxengrupper. Hon har utbildning 1A.

Arvid Enroth

Arvid Enroth började träna i klubben 2015 och är sedan 2019 tränare i skridskoskolan och konståkningsskolan. Han har grundutbildning till tränare.

Hedda Östman​

Hedda Östman tränar själv i grupp Grön och är tränare i skridskoskolan sedan 2021. Hon har grundutbildning till tränare

Maja Sinkkilä

Maja Sinkkilä tränar i grupp Grön och är tränare i Skridskoskolan. Hon har grundutbildning till tränare

Rebecca Malmstedt

Rebecca Malmstedt har tränat i Uppsala Skridskoklubb sedan 2015. Hon går i grupp Gul och är tränare i Skridskoskolan. Hon har grundutbildning till tränare.

Inez Segergren

Inez Segergren tränar i grupp Gul och är tränare i Skridskoskolan. Hon har grundutbildning till tränare

Rulla till toppen
sv_SESwedish